facebook

Rækkevidde på elbiler

Hvis du går med overvejelser om at anskaffe dig en elbil, så er der mange ting at skulle tage stilling til. Her er rækkevidden på elbiler noget af det vigtigste, som du skal være opmærksom på. Rækkevidden har en stor betydning på elbiler, da det er afgørende for, hvor langt du kan køre i din nye elbil, før den skal lades op. Hvis du er på farten, er det vigtigt at planlægge en tur, hvor du kan få ladet din elbil op. Dermed har du den tilstrækkelige rækkevidde for at komme frem til den ønskede destination.

Hvad er rækkevidden på elbiler?

Rækkevidden på elbiler er meget forskellige i dag. Det er derfor noget, som du skal holde øje med, så du får en elbil, som indfrier dit daglige behov. Det er naturligvis også noget, som bilproducenterne er opmærksomme på, da de ved at det er en væsentlig faktor. Derfor vil du opleve, at de nyeste elbiler kan køre længere og længere på en fuld opladning. 

De officielle tal for rækkevidden på den enkelte bil er baseret på WLTP. Det står for ”Wordwide Harmonized Light Duty Vehicles Test Procedure”. Det er egentlig bare et begreb for en rækkevidde ved blandet kørsel.

Hvad kan du forvente af rækkevidden på elbiler?

Det officielle tal fra WLTP for rækkevidden, er sjældent det som du vil opleve, når du kører. Hvis du f.eks. pendler og derfor kører på landevejen eller motorvejen, er rækkevidden væsentlige kortere. Det skyldes, at du bruger mere energi på at køre hurtigere. Du vil derfor opleve en længere rækkevidde ved ren bykørsel.

Rækkevidden bliver ikke kun påvirket af hastighed, men også af temperaturen. Rækkevidden på elbil kan være kortere i de koldere måneder. Frost og kulde har en væsentlig betydning for batteriet, hvorfor du i efteråret og vinterperioden kan opleve en kortere rækkevidde end normalt.