facebook

Hvad koster det at lade en elbil?

I takt med at markedet og handlen med elbiler stiger stødt, kommer flere og flere bilproducenter med i kampen om at producere de bedste elbiler. Her kan man se, at andelen af salget af opladelige elbiler udgjorde over halvdelen af det samlede salg af biler i 2021, hvor andelen af salget af rene elbiler i alt udgjorde en fjerdedel.

Hvem er førende inden for elbiler?

Ser man på de mest solgte elbiler i Europa i 2022 ligger Kia, Peugeot og Audi i toppen, mens Volkswagen og Tesla dominerede markedet for salg af elbiler i 2021 efterfulgt af Hyundai, Audi og Ford.

Hvilken elbil 2022?

Da markedet for elbiler er stigende, kommer der ligeledes flere og flere elbiler at vælge imellem. I 2022 ses igen en stigning i antallet af nye elbiler og her er flere værd at holde øje med. Ser man på den officielle kåring af biler, blev Hyundai Ioniq 5 kåret som Årets Bil i Danmark i 2022, mens VW ID.3 tog sejren i 2021 og Tesla Model 3 blev den første elbil til at vinde i 2020.

Hvilke elbiler kommer i 2023?

I 2023 lanceres der et væld af elbiler fra en lang række bilproducenter. Blandt andet har nye elbiler fra mærker som Audi, Hyundai, Volvo, VW, Honda og mange flere fået bekræftet sin ankomst i Danmark.

Hvilken elbil kører længst?

De fleste elbiler på markedet kan køre med en rækkevidde mellem 200 km og 500 km på én enkelt opladning. Her er Mercedes-Benz EQS en af de elbiler, der kan køre længst, med en rækkevidde på over 700km på et fuldt opladt batteri.

Den bedste elbil - en personlig præference

Hvad der er den bedste elbil for dig, handler først og fremmest om dine personlige præferencer. I søgen efter den bedste bil, er det vigtigt at finde lige den, hvor alle ens behov bliver opfyldt. Hvor langt skal bilen være i stand til at køre på en opladning? Er der plads til en ladeboks på din bopæl, så du har muligheden for at kunne lade bilen derhjemme om natten? Hvilke funktioner skal elbilen indeholde?

Markedet for elbiler er i vækst, og udvalget af elbiler er ligeledes stigende, hvilket har gjort, at den grønne omstilling for alvor har taget fart. Bliv klogere på elbiler her, og tag del i den grønne omstilling.