facebook

Installation af lader til elbil: Sådan gør du

Hvis du ligesom mange andre har valgt en elbil, er det næste skridt at få installeret en lader eller ladestation i hjemmet. Der findes i dag flere forskellige ladere, som du kan vælge iblandt til din elbil. I dette indlæg har vi fokus på, hvad du skal gøre, inden du kan få installeret og monteret en ladestation. Vi kommer også ind på, hvad du kan gøre for at fremtidssikre en løsning for elbiler i husstanden.

Vil du have sparring på, hvilken ladeboks der er den rette til dit behov, og hvad den vil koste, så er du velkommen til at kontakte os.

Hvad skal du gøre inden installation af lader til elbil?

Hvis du ønsker at få installeret en ladestation i hjemmet, skal du som udgangspunkt tage kontakt til en autoriseret elektriker eller en elinstallatør, der kan udføre denne opgave, så installationen kan godkendes.

Inden du tager kontakt til en elektriker, bør du tage stilling til, om der skal graves eller bruges stillads for at kunne montere laderboksen. Hvis du selv vælger at grave den rende, som kablet skal ligge i, skal du være opmærksom på, at den skal være ca. 35 cm dyb og 15 cm bred i hele rendens længde.

Sådan laver du en fremtidssikret løsning af lader til en elbil

Når du får besøg af elektrikeren, er det vigtigt, at du gør opmærksom på, at du ønsker at etablere et separat system til elladeren. På denne måde blandes elbilens ladestation ikke med resten af elsystemet i husstanden. Hvis der skulle komme udfordringer, vil det ikke påvirke strømmen i hjemmet.

Hvis du ønsker en fremtidssikret løsning, bør du vælge en 11 kW lader, som kan lade 3 faset og 16 ampere. Det er en ideel løsning, uanset om du har en elbil eller hybridbil. Med denne løsning har du også mulighed for at trække to kabler ind til målertavlen. Det vil sige, at hvis du på et tidspunkt ønsker to elbiler i husstanden, så har du forberedt til det.