facebook

Afgift på elbiler

Hvis du går med tanker om at købe eller lease en elbil, så er det naturligvis værd at undersøge afgifterne på elbiler. Der er nemlig afgift på en elbil i dag, men det er dog væsentlige mindre end biler, der kører på fossile brændstoffer. Det kommer af at regeringen ønsker at belønne dig som bilejer, når du vælger en grøn bil, som er med omtanke for miljøet og klimaet.

Udover at du betaler mindre i afgift på en elbil, vil der være en række fradrag og rabatter, som du kan få glæde af. Det kommer vi blandt andet ind på i denne miniguide.

Hvad er afgiften på elbiler?

Generelt skal elbilsejere betale afgift på samme måde som alle andre bilejere. Afgiften for elbiler ændrer sig løbende, hvorfor du skal holde øje med regeringens seneste udmeldinger for at få den helt nøjagtige pris for afgiften på den elbil, som du godt kunne tænke dig.

Typisk beregnes afgiften for elbiler på samme måde som almindelige personbiler. Herefter skal du huske at trække rabatter og fradrag fra for at kunne beregne den helt nøjagtige afgift på elbiler. Et af de fradrag som du kan benytte dig af på elbiler, er batterifradraget.

Hvis du vil vide om, hvor meget afgift der er på elbiler i 2022, så kan du læse mere og få de præcise tal for, hvad der gives af særlige fradrag i den afgiftspligtige værdi på hos SKAT.

Overvejer du at lease en elbil?

Hvis du som så mange andre danskere overvejer, om din næste leasingbil skal være en elbil, så har du med garanti også masser af spørgsmål. På vores side omhandlende grøn omstilling kan du blive klogere på, hvordan området udvikler sig, hvilke fordele og ulemper du skal være opmærksom på. Du er også altid velkommen til at kontakte os for at høre nærmere.