facebook

Hvad koster det at lade en elbil?

Et af de store og vigtige spørgsmål der melder sig, når man kigger på elbil er, hvad det vil komme til at koste dig at køre elbil. Hvis du ser dig for, når du vælger ladeløsning til bilen, så er der penge at spare. Men der er flere variabler og ladeløsninger, som skal tages med i ligningen.

Ved benzin- og dieselbiler er det let at regne ud, hvor langt du kører på literen, samt hvad det koster dig at tanke bilen helt op. Så simpelt og let er det desværre ikke helt, når det kommer til elbiler. Der kan være store forskelle i prisen på el, alt efter om du lader din bil hjemme eller ude.

Hvad afhænger prisen på en opladning af?

Generelt er prisen for at køre en elbil billigere end benzin og diesel, men prisen på en opladning kan også svinge alt efter, om du lader hjemme, ude ved en ladestander langs motorvejen eller i byen eller kombinerer flere muligheder.  

Der er forskellige variabler, som skal tages med i regnestykket, foruden dit personlige kørselsmønster, som også er en faktor. Beregningen skal altså tage udgangspunkt i de variabler, der i dit liv – dit kørselsmønster til og fra arbejde og kørsel i privatregi såvel som mulighederne for at sætte en ladeboks op ved dit hus kontra udelukkende at gøre brug af ladestationer rundt omkring i landet.

Bliv klogere på elbiler og opladningsmuligheder

Der er ingen tvivl om, at markedet for elbiler i vækst – det betyder, at der naturligt er langt flere, der er interesserede at blive klogere på, om det mon også kan svare sig for dem at skifte til en elbil. Er du en af dem? Her kan du læse mere om elbilens udvikling, om fordele og ulemper og så kan du se et par priseksempler.

Har du brug for sparring på, hvad det vil koste dig at køre elbil, så er du velkommen til at kontakte os for at høre nærmere. Kontakt os her.