facebook

Overblik over offentlige ladestandere

Har du ikke mulighed for at installere en ladestander derhjemme, eller skulle du af andre årsager få behov for at benytte en offentlig ladestander, så er det en rigtig god idé at vide lidt om de offentlige ladestandere i nærheden. I den forbindelse kan du med fordel spørge dig selv om følgende:

 • Hvordan er ladestanderne placeret?
 • Hvilken ladehastighed tilbyder ladestanderne?
 • Hvilket ladestik kræver ladestanderne?
 • Hvilke ladestandere passer til hvilke biler?

For at spare dig for besværet vil vi her give et overblik over de vigtigste informationer vedrørende offentlige ladestandere, herunder en oversigt over ladestanderes placering, deres ladehastighed, samt hvilke ladestandere der passer til hvilke biler.

Oversigt over ladestanderes placering

I Danmark kommer der stadig flere og flere offentlige ladestationer, og selvom mulighederne for at lade din elbil i hele landet fortsat bliver bedre og bedre, så findes der af gode grunde flest offentlige ladestandere i de større byer. Listen over de 10 byer med flest ladestandere lyder som følger:

 1. København
 2. Aarhus
 3. Kongens Lyngby
 4. Odense
 5. Aalborg
 6. Horsens
 7. Køge
 8. Roskilde
 9. Silkeborg
 10. Vejle

Clever har Danmarks største ladenetværk

Uanset hvilken ladestander du benytter, vil du oftest få den billigste løsning med et abonnement hos en enkelt udbyder. I den forbindelse giver det god mening at forholde dig til, hvilke netværk der er i nærheden af din bopæl, mellem dit hjem og din arbejdsplads, samt hvor du ellers måtte køre hen fra tid til anden.

Med over 5.500 offentlige ladepunkter er Clever det største ladenetværk i Danmark. Derfor tilbyder vi primært ladeløsninger fra Clever, når du leaser din bil hos Fleggaard Leasing, da dette i de fleste tilfælde vil give mere fleksibilitet end andre ladenetværk.

Clevers ladenetværk tilbyder flere ladehastigheder

Langt de fleste offentlige ladestandere i Danmark tilbyder kun ladning med normal hastighed, hvilket er fint til ladning henover natten. Men når du er på farten, kan en ladestander med øget hastighed være altafgørende, og i den forbindelse kan det være en betragtelig fordel at vælge et ladenetværk med hurtig- eller lynladning.

Clevers ladenetværk har ladestandere med hurtigladning spredt ud over hele landet, og ved udgangen af 2023 er Clever oppe på 750 lynladere på landsplan. Søger du et ladenetværk, som tilbyder hurtig ladning på tværs af landet, så tilbyder Clever en god løsning.

Hvilken ladestander til hvilken bil?

Den rette ladestander afhænger af, hvilke ladestik din elbil er udstyret med. Når det kommer til ladestik, findes der en række forskellige muligheder, herunder blandt andet Type 1, Type 2, CCS-Combo og CHAdeMO, som du kan læse mere om her.

I dag er de fleste elbiler udstyret med Type 2-ladestik, og disse fungerer sammen med langt de fleste ladestandere. CCS- og CHAdeMO-stik er de kabler, som bruges til lynladning. De sidder fastmonteret på de offentlige ladestandere, der tilbyder hurtig- og lynladning, og for at benytte CCS-Combo- og CHAdeMO-stik til lynladning kræver det, at din elbil har en speciel indgang til disse stik.

Hvilken ladestander til hybrid?

Inden du beslutter dig for at køre plugin-hybrid, bør du først overveje, om du kan nøjes med at lade din bil med normal hastighed. Mens det hos elbilerne er langt de fleste af de nyere modeller, der er i stand til at blive lynladt, så er en del plugin-hybrider ikke i stand til hurtig- eller lynladning. Derfor er en normal ladestander ofte den bedste ladestander til hybrid.

Find din nye elbil hos Fleggaard Leasing

Hos Fleggaard Leasing fører vi et bredt udvalg af de bedste elbiler på markedet, og hvis du har spørgsmål om noget, så sidder vi klar på tlf. +45 72 13 20.

Er du i tvivl om andet angående elbiler og leasing, så har vi også skrevet lidt om leasing af elbil og elbiler generelt. Derudover kan du også tage et kig på vores flexleasing-model.