facebook

Opladning af hybridbil

Når det handler om opladning af hybridbiler, så er der markant forskel på de traditionelle hybridbiler og plugin-hybridbiler. Derfor er det vigtigt, at du forholder dig til din kommende hybridbil, før den står i din garage.

I det følgende kan du blive klogere på opladning af hybridbiler - både i forhold til hvad du skal bruge for at oplade din bil, men også så du sikrer dig, at bilens forbrændingsmotor bruges så lidt som muligt. Det er både bedre for miljøet og din økonomi.

Hybridbil opladning

Den traditionelle hybridbil kan ikke lades op ved hjælp af en ladestander, ligesom plugin-hybridbilen kan. Til gengæld er hybridbilen skruet sådan sammen, at den lader sit batteri op, når den kører.

Hybridbilen oplader, samtidig med at du kører, opstarter og bremser. På den måde er hybridbilen praktisk for dig, der bruger bilen ofte men til relativt korte ture. Hybridbilens batteri rækker ikke lige så langt som plugin-hybridbilens, men til gengæld behøver du ikke at oplade bilen og dermed heller ikke skulle tænke på at investere i en ladeboks.

Plugin-hybrid opladning

En plugin-hybridbil oplades ved at blive koblet til en elkilde - enten en offentlig ladestander eller din egen ladeboks. Det kan bedst betale sig for dig at købe din egen ladeboks, hvis du ikke skal oplade din bil så ofte - dvs. at du kører under 2.000 km om året på ren strøm.

Med egen ladeboks betaler du nemlig fuld elafgift, og derudover kan etableringsomkostningerne for egen ladeboks også være en betragtelig udgift. I de fleste tilfælde vil det derfor bedre kunne betale sig at få en ladeboks gennem leasing eller abonnement.

Hvad koster det at lade en plugin-hybrid op?

Prisen for at oplade din plugin-hybridbil afhænger af den løsning, du beslutter dig for. Der er en vis komfort i at have sin egen ladeboks, men er du på udkig efter den billigste løsning, så bør du overveje leasing eller abonnement.

Er du i tvivl om hvad, der bedst kan betale sig for dig? FDM har lavet et sammenligneligt overblik over priserne, som du med fordel kan støtte dig lidt til.

Har du besluttet dig for, om du skal have en traditionel hybridbil eller en plugin-hybridbil? Hos Fleggaard Leasing kan du lease et bredt udvalg af hybridbiler - både med og uden plugin.