facebook

Lader til en elbil

En ladestander til en elbil findes i forskellige formater og størrelser i dag. I og med at salget af elbiler stiger og stiger – så er antallet af offentlige ladestationer ligeså støt stigende.

På den måde kan du nemt og hurtigt oplade din elbil eller plugin-hybridbil rundt i hele landet. Ladestanderne er ofte tilgængelig ved de større rastepladser og tankstationer langs motorvejen – og i tætbebyggende områder. Der findes en række forskellige hjemmesider og apps, som kan hjælpe dig på rette vej med at finde den nærmeste ladestander. Dette gælder desuden også i udlandet.

Vil du vide mere om udviklingen på elbils-området, priseksempler samt fordele og ulemper, så læs mere her

Hvordan fungerer en ladestander til elbil?

Det er ikke længere nødvendigt at have abonnement til udbyderen, før man kan benytte sig af de offentlige tilgængelige ladestandere. Betalingen fungerer ofte gennem app, SMS eller en ladebrik – dette afhænger af, hvilken operatør du benytter dig af.

Prisen afhænger naturligvis af, hvilket selskab som tilbyder ladestanderen – samt hvilken type af ladestander, der er tale om.  

Byladere, hurtigladere og lynladere

Først og fremmest, så er det bilen, der bestemmer farten på opladningen. Kapaciteten på bilens batteri bestemmer således hvor hurtigt, som du kan oplade din bil. Men der findes dog også forskellige typer af ladestationer til elbiler, som ligeledes kan have en påvirkning på tiden af opladninger.

Rundt omkring i landet findes der nemlig et væld af forskellige ladestationer til elbiler. Dette gælder eksempelvis både byladere, hurtigladere og lynladere. Hurtigladerne finder du ofte rundt ved motorvejene, hvor behovet for en hurtigere opladning ofte er gældende.

Det er altså ikke altid nødvendigt at investere i en ladestander hjem til, da der findes flere og flere offentlige tilgængelige. Dette er især aktuelt, hvis du bor i en af de større byer i landet. Rækkevidden af elbiler bliver også ofte større og større, hvor behovet for hyppige opladninger bliver mindre og mindre.