facebook

Dato:
27. juli 2022

Hvad der sker når en genberegning foretages og hvad betyder det for dig?

I 2017 vedtog folketinget regler om, at alle biler som registreres til en forhandler eller leasingselskab skal genberegnes senest 4 måneder efter indregistreringsdato, hvilket således bevirker en ændring af registreringsafgiften. Fristen for biler der indregistreres første gang i 2022 er sidenhen sat ned til 3 måneder.

Når registreringsafgiften genberegnes efter 3 mdr. har det således også en effekt på beskatningen, som dermed er fast de første 3 måneder, hvorefter firmabil-brugeren beskattes af værdien af genberegningen. Denne er derpå fast indtil den 37. måned, hvorpå beskatningsgrundlaget falder til 75%.

Når genberegningen foretages skal der tages udgangspunkt i de biler som på tidspunktet for genberegningen er udbudt til salg.
Under normale markedsomstændigheder ville brugte biler som hovedregel altid være udbudt til en lavere pris end en tilsvarende bil koster af ny. Men eftersom at der over en længere periode og fortsat er store udfordringer med levering af nye biler er de brugte biler, som ofte er demobiler, udbudt til deres nypris eller derover.

Når der foretages en genberegning skal der indgå flest mulige sammenlignelige biler i beregningen, herunder hensyntagen til udstyr, km-tal og årgang, hvorfor hver enkelt bil skal beregnes individuelt.

Sådan genberegnes firmabiler